Teljes körű email marketing megoldás

Teljes körű email marketing megoldás

Ez a gyorsétterem lehúzhatja a rolót. Te mit csináltál volna jobban?

2020. szeptember 04. - Adam G. Steve

closed.png

A munkahelyem környékén üzemel(t) egy gyorsétterem, amit nagyon kedveltem. Szinte a hét minden munkanapján oda mentem ebédelni. Önkiszolgáló volt, egyszerű kajákkal, amit sokszor kombináltak, hogy izgalmasabbá tegyék a menüt. 

A környező irodaházakból sokan ebédeltek ott, egyesek még a reggeli kávéjukat is náluk fogyasztották. 

Ha te is így vagy ezzel, tudod jól, hogy egy irodai dolgozónak az ebédszünet nem csak arról szól, hogy csillapítja az éhségét. Ha nem dohányzik, akár a nap fénypontja is lehet a számára (persze a hazainduláson kívül)

Kiszabadul fél órára, órára a monitor mögül. És még ha el is kíséri egy buzgó kolléga, aki a munkáról beszél, akkor is jobb érzés ha nem a gép előtt kell megennie az ebédet. Elszakad a főnöktől, az idegesítő munkatársaktól. 

Élményre vágyik, arra, hogy ne mókuskerékben érezze magát. És ezt az élményt egy gyorsétterem is megadhatja. Mondhatnám, nem ételt árul, hanem fél órányi szabadságot a munkaidőből.

Aztán az étteremnek új tulaja lett, aki nem meglepő mód változtatásokat eszközölt. Fölemelte az árakat, módosított a menün. Lelkesedése odáig fejlődött, hogy előre összeállíttatta a szakáccsal a heti menüt, amit aztán az emberek email címük megadásával külön el is kérhettek tőle.  

Kívülről az tűnt a legnagyobb hibának, hogy a tulaj mindent maga akart megoldani. Nem bízott meg a régi alkalmazottakban. Ő akarta adni az ételt, vinni a pénztárat, szervezni a beszerzést, 

És emellett vasárnap esténként az emailek-kel is bíbelődött. Körlevélben küldte ki a heti menüt a "feliratkozóknak".

Aztán szép lassan elfáradt. Elveszett a lendület. Az erő. A lelkesedés. 

De mi lett volna ha egyszerűsít? 

 

Ha készíttet egy egyszerű weboldalt vagy FacebOOk oldalt az étterem számára pusztán az alapinfókkal. Majd pedig rátesz egy beilleszthető feliratkozó űrlapot a megfelelő GDPR-os figyelmeztetésekkel, amiket egyszerűen meg lehet oldani a Getresponse segítségével. 

Mivel vélhetően a feliratkozók száma nem éri el az 1000-et, alig 3 ezer forintért használhatja a rendszer minden automatizáló, kampányépítő funkcióját. 

Neki csak annyi a feladata, hogy minden héten átírja az étlapot, vagy akár előre is beállíthatja azokat, és vasárnap este kiküldi a feliratkozóknak. 

A megfelelő marketing szoftver segítségével még közvéleménykutató űrlapokat is gyárthat. Így nem kell ott állnia, és neki kiszolgálnia a vendégeket, hogy megtudja, mit szeretnek a legjobban. Kikérheti a véleményüket online, akár kívánságmenüt is összeállíthat. Persze ez utóbbi komolyabb szervezést kíván a konyha részéről. Azonban Az elköteleződést is erősítheti. 

Nem ő az egyetlen gyorsétterem a környéken, ezzel kiemelkedhetett volna. 

Így viszont maradt a sok munka, és az unalmas étlapküldés

 

A sok munka, az egyszerűsítés hiánya miatt hamar lőttek a lendületnek. A temérdek fölösleges szervezés és adminisztráció miatt nem maradt energia az étlap megújítására. Egy idő után az emberek unalmasnak találták az ismétlődő, fantáziátlan menüsort, még akkor is ha "csak" kiugrottak ebédelni. Így nem lepett meg, amikor a vírus miatti két hónapos leállást követően egy kiírás fogadott. 

"Bezártunk"...

A bejegyzés trackback címe:

https://getresponse.blog.hu/api/trackback/id/tr4816186910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása